20111217

Oslo Filatelistklubb 125 år

Oslo Filatelistklubb fyller 125 år den 11. desember 2011 og har i anledning jubiléet utgitt flere samleprodukter, blant annet et personlig frimerke som viser et 10 øres frimerke datostemplet 11-XII-86.

Les mer om klubben på http://www.oslofilatelistklubb.no/

Jan Eggum er 60 år

Jan Eggum ble hedret med et eget frimerket på 60-års dagen nå i desember 2011.
Eggum-frimerket trykkes i 2000 eksemplarer og stempelet som ble brukt på hans bursdag, 8. desember, innehar en G-nøkkel i artistens etternavn.


Svensk stempel

Bildet viser et utsnitt av et brev som er sendt fra Sverige til Norge. Brevet er frankert med norske frimerker. I følge det svenske postverket er dette brevet å betrakte som ufrankert.Sydpoljubileum

I disse dager er det 100 år siden Roald Amundsen nådde Sydpolen.
Motivet på frimerket viser Roald Amundsen og hans menn på sydpolpunktet 14. desember 1911.
I bakgrunnen posisjonsmålinger fra Amundsens logg.

Dette frimerket er stemplet akkurat 100 år etter Amundsen som førstemann nådde Sydpolen.Julemerke 2011

Her er årets julemerke fra Norske Kvinners Sanitetsforening©.


NKS utga det første julemerket i 1906. 
Norges Blindeforbund utgir også julemerker.
Samler du slike julemerker kan jeg anbefale denne katalogen som selges av Skanfil.


Aune/Ljødal: Norske Julemerker, priskatalogDen norske JULEMERKEKATALOGEN 2010, forfattere Finn Aune og Vemund Ljødal. Endelig foreligger den lenge etterlengtede katalogen med oversikt over samtlige utgitte norske julemerker fra starten i 1906 til 100-års jubileet i 2006. Enkel og lettfattelig på 160 fargesider, med illustrasjoner av samtlige merker! Alle merker er oppgitt med prissetting i 3 kategorier: Stemplet, Postfrisk og Brev/kort. Ubrukt med hengsel og uten lim er også med ettersom det er oppgitt en standard verdsetting av slike merker i prosent av postfrisk katalogverdi. NKS-delen er fullstendig bearbeidet med alle sideområder: Hefter, skalatrykk, prøvetrykk, plakater, presentasjonfoldere, osv. Det er listet opp og avbildet en mengde varianter, både av type platefeil og taggingsvarianter. Denne katalogen er uunnværlig for enhver som samler, eller har tenkt å samle, julemerker! Pris: 290.00

Sjelden helpost

Posten Norge utga for noen år siden en serie med ulike ferdigfrankerte helpost-konvolutter. Disse er stadig i bruk, selv om Posten Norge har sluttet å selge disse. Her vises utsnitt av en helpost - konvolutt beregnet for innenlands bruk. Vekten på brevet skal være inntil 1000 gram.


Feilstemplinger fra Desember 2011 - del 5

Frimerket er stemplet 7. 9. 2023.

Feilstemplinger fra Desember 2011 - del 4

Dette Oslo - stemplet er fortsatt i bruk. Men det er visst ikke alle som har fått med seg at de to siste siffrene i datolinjen står for klokkeslettet. Dette medfører en rekke merkelige datoer som du kan se eksempler på her: